Начин на приготвяне
Изберете дребен сорт добре узрели червени домати. Измийте ги и сложете в голям буркан. Обелете няколко скилидки чесън, добавете ги при доматите заедно със стръкове и съцветия копър.
За да си измерите точно водата, а и да ви е по-лесно, напълнете буркана със студена вода.
Излейте го обратно и премерете водата. На литър вода сложете 40 грама сол. Върнете водата и солта отново в буркана и затворете с капачка.
Първите два дни обръщайте начесто с капачката надолу, докато се разтопи солта. След това приберете буркана на хладно. След като премине млечно-киселата ферментация пресечете с един два аспирина.
Тази туршия не може да стои за дълъг период от време, но е много вкусна и става леко газирана.
Да ви е сладко!