Пържен патладжан и печен пипер в буркани за зимата

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач13263315
18/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 287
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • патладжани - 7 бр. средни
  • чушки - 1. 5 кг червена капия
  • магданоз - една шепа
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1. 5 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и изчистваме пипера, после изпичаме във фурната и ги слагаме в тенджера с капак да се задушат, за да се обелят по-лесно.

После обелваме на ленти патладжана и режем на кубчета, посоляваме малко и оставяме да се изцеди горчивата вода. По това време ние обелваме чушките и ги режем на много малки кубчета, слагаме ги в една тенджера.

Минаваме на пърженето на патладжана, взимаме един тиган, слагаме вътре мазнина и след като загрее пускаме вътре нарязаните патладжани на кубчета и с помощта на решетъчна лъжица ги бъркаме и изваждаме като са готови, слагаме ги върху салфетка да поеме мазнината.

След като са готови всички патладжани ги смесваме с пипера и слагаме вътре сол, оцет, захар, нарязан магданоз и парченца чесън, разбъркваме добре, за да се смесят вскусовете, пълним бурканите, които са средни по размер - около 5 бр. буркани излиза средно от дозата, затваряме капачките добре и варим за 15 минути сами за капачките.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар