Червени макарони с уиски

19/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бадемово брашно - 80 г
  • пудра захар - 150 г
  • захар - на кристали
  • белтъци - 2 бр.
  • боя за сладки
  • уиски
  • готварска сметана - 180 мл
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, пудрата захар и боята до възможно най-фин прашец. През това време разбиваме белтъците, като постепенно добавяме 4 лъжици захар.

Можем да разберем, че са готови когато станат на гъст и пухкав крем. Веднага почваме внимателно да ги разбъркваме със сместа от брашното.

Слагаме лъжица по лъжица и гледаме да не падне белтъкът. Когато сме готови на хартия за печене в тава.

Оформяме малки кръгчета и тръскаме тавата внимателно за да изкараме въздуха. Слагаме ги на предварително загрята фурна на 180°C , на горен и долен реотан за 10 мин.

Крема за слепване се прави като кипваме сметаната и заливаме шоколада с нея.

Бъркаме докато се разтопи и слагаме 2 лъжици уиски. След това слепваме сладките макарони с крема.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар