Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтенца с топено сирене

Пълнени кюфтенца с топено сирене

Пълнени кюфтенца с топено сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Неочаквано добра комбинация и нова идея за пълнени кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л. в каймата
  • магданоз
  • чубрица
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • топено сирене - 60 г
  • маслини - 5 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • зеленчуци - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйце, галета, ситно нарязан лук, магданоз, чубрица, кимион.

Червена чушка се нарязва на ленти, после на малки кубчета и омесваме с каймата.

Топеното сирене се нарязва на парченца, маслини без костилка се срязват на две.

Късаме топче кайма с мокри ръце, сплесква се в дланта и поставяме в средата парче топено сирене и половин маслинка. Оформят се кюфтенца, овалваме в галета.

Пържим в загрято олио от двете страни до златисто. Сервираме със салата и маслинки.

Чудесни са с чаша вино. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: