Начин на приготвяне
Нарежете фино (4 мм.) свинското контрафиле. Всяко филенце разточете с точилка, без да упражнявате прекалено силен натиск, крехки са и лесно се разстилат. Така, освен че ще станат по- крехки, а и ще се увеличи повърхността им.
Почистете и нарежете гъбите на ситно. Посолете и разбъркайте с малко зехтин половината от тях.
Разстланите свински каренца поръсете с прясно смлян черен пипер, слагайте от плънката от гъби, завивайте плътно на рулце и в двата края на всяко забождайте клечка за зъби.
Загрейте маслото с останалия зехтин и запечатайте за кратко на силен огън рулцата от всички страни без тази, от която стърчат клечките.
Извадете ги в чиния и на тяхно място сложете да се запържи лука до омекване (ситно накълцан). Добавете останалите гъби, сол и розмарин и гответе две минутки.
Сипете брашното и бъркайте около 1 минута, след което налейте на части бирата при непрестанно разбъркване.
Върнете свинските рулца в соса и гответе 2 минути на отворен капак, за да се изпари алкохолът. След това захлупете съда за още около 3 минутки, така от топлината ще се сготвят напълно и отгоре каренцата, там където стърчи клечката.
Този тип месо няма нужда от дълга термична обработка, защото е беден на мазнина и може да стане сухо.
Сервирайте свинските рулца с бирения сос топли, като предварително извадите клечките. По желание поръсете с пресен магданоз.
Добър апетит!