Свински хапки с лук в бирен сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Свински хапки с лук в бирен сос
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г шарено
  • заквасена сметана - 1 с.л
  • лук - 2 - 3 глави
  • сол
  • магданоз - 1 - 2 стръка пресен
  • кимион
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 1 с.л.
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещеното масло. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.

След това добавете нарязания на полумесеци лук и задушете за още 2-3 минути.

Добавете бирата и оставете ястието да къкри на слаб огън около 25-30 минути, като от време на време разбърквайте.

Накрая добавете сметаната (след като махнете хапките от котлона).

Разбърквайте, докато сметаната се смеси добре със соса. Поръсете със скълцания магданоз. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: