Миди в бирен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Миди в бирен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
08/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"По възможност прекарайте цялото лято на морето с порции от тези миди в бирено сосче"

Необходими Продукти

  • бира - 330 мл светла
  • миди - 600 г черни, пресни
  • лук - 1/2 глава
  • целина - 1 стрък (стъбло селъри)
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • краве масло - 2 с.л. меко
  • зехтин - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черните миди от мустачки и твърди образувания по черупката.

Ако има счупени, на които да се показва вътрешността, изхвърлете ги, защото не са живи и не стават за готвене и консумация.

Накълцайте лука на тънки ивици и го сложете в мазнината с щипка сол да се запържва.

Почистете, нарежете на ситно моркова и селърито и ги сложете и тях при лука. Гответе, докато зеленчуците омекнат.

Нарежете скилидките чесън на тънки кръгчета и сложете при другите зеленчуци.

Налейте половината бира и оставете течността да се редуцира.

Сложете мидите, останалата бира, магданоза и червения пипер и захлупете съда с капак.

Разклащайте ги от време на време в продължение на 3 минути или докато се уверите, че всички миди на тиган са се отворили.

Прехвърлете в дълбока чиния и поднесете топли мидите в бирен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: