Малки пълнени питки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор282851732
23/09/2019
"И за училище ще си вземат децата, за работа ще си вземете вие, че и за похапване за през деня ще останат "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Разбъркайте и покрийте съда с кърпа за 10 минути.

Разтопете свинска мас и я оставете леко да се охлади. Пресейте брашното и направете кладенче. По ръба поръсете солта.

Разбийте 1 яйце и 1 белтък. Жълтъка заделете за намазване на питките.

Прибавете към брашното всички съставки необходими за тестото. Замесете меко тесто. Не добавяйте повече брашно.

Готовото тесто за питки сложете в купа и покрийте с фолио. Оставете да втаса за около час. Разделете тестото на 10-12 части. Оформете ги по ваш вкус, като слагате от плънка, която сте избрали.

Аз разточих всяка на елипса, сложих плънка и навих като рогчета. Това тесто е много еластично и може да импровизирате с формата на питките. Става с хартия за печене и наредете питките. Оставете ги отново да втаса за 20 минути.

Смесете жълтъка с една лъжичка вода и намажете готовите малки пълнени питки. По желание поръсете със семена. Аз ползвах пармезан, но съм ги правила и без нищо. Печете в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути, докато добият приятен загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар