Начин на приготвяне
В купа си слагаме яйцата и ги разбиваме. После прибавяме размекнат меда и захарта и разбиваме много добре. Шупваме содата с оцета.
Добавяме содата, олиото, канелата за аромат и цвят и объркваме. Постепенно слагаме от брашното - колкото поеме. Замесваме не много меко тесто.
Откъсваме си малки топчета от тестото, големи колкото малки орехчета. В тавата на фурната слагаме хартия за печене и подреждаме на разстояние едно от друго малките топчета, като леко притискаме основата им.
Печем ги в загрята на 170 градуса фурна до готовност. Внимаваме с печенето, за да не станат твърди. Трябва леко да покафенеят.
Всички малки половинки ги издълбаваме, като правим малко капаче с ножче и издълбавам малко. Трохите от издълбаните меденки ги смесваме със сладкото от сливи и разбъркваме.
С пълнежа пълним дупките. Слепваме две по две. Между меденките, които слепихме, с ръка притискаме малко смлени орехи. Орехите трябва да са ситно смлени. Да ви е сладко!
Малките пълнени меденки със сладко са готови.