Начин на приготвяне
Сухата мая се смесва със захарта. Към тях се изсипва леко затоплената вода. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.
Завива се с чиста кърпа или стреч фолио и се оставя на топло за 10-15 минути.
След това се прибавят и останалите продукти. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя завито и на топло да втаса за около половин час.
От втасалото тесто се оформят малки питки. Редят се в тава, която е застлана с хартия за печене.
Наредете хлебчетата на разстояние една от друга.
С остър нож се правят няколко разреза върху всяка питка.
Оформените малки питки се оставят да втасат още един път за 30 минути.
След това се помазват с разбития жълтък с малко вода и се слагат във фурната.
Дундестите малки питки се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.