Начин на приготвяне
Разбиваме маслото и захарта в купа. Добавяме яйцата едно по едно и продължаваме да разбиваме.
Разтопяваме шоколада на водна баня, смесваме го с млякото и портокаловата есенция и добавяме в сместа с яйцата.
Отделно смесваме брашното, какаото и бакпулвера. Прибавяме към сместа и разбъркваме хубаво.
Изсипваме шоколадовата смес в правоъгълна тефлонова формичка за печене.
Печем на 180 градуса 20-25 минути.
Изваждаме изстиналата шоколадова основа в широка чиния.
Смесваме маскарпонето с пудрата захар, ванилията и сметаната и разбъркваме много добре. С този крем намазваме равномерно шоколадовия сладкиш. Отгоре подреждаме резенчета круши и украсяваме с топинг шоколад.
Нашият шоколадов сладкиш с чийз крем и круши е готов.