Скариди по Провансалски

25/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скариди - 16 бр. (едри, размер 16/20)
  • бяло вино - 200 мл
  • пасата - 100 мл (настъргани пресни домати)
  • зехтин - 50 мл (студено пресован)
  • чесън - 4 - 5 бр. скилидка
  • багета - 1 бр.(или 6 бр, филийки хляб)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • босилек
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите по провансалски са една нежна комбинация от скариди, запържени в зехтин с чесън, домати с босилек и поднесени с багета.

Измиваме добре скаридите.

В тиган се загрява зехтинът и нарязаните скилидки чесън и на умерен огън се запържват за минута.

Добавят се скаридите и щом съвсем леко се позапържат, се прибавят виното и доматеният сос пасата с малко босилек и магданоз.

Готви се, докато скаридите порозовеят от всички страни - около 8-10 минути и сосът се сготви.

Скаридите по провансалски са истински съвършен баланс от вкусове!

Тези скариди в сос се поднасят с нарязана на филийки багета.

Приятно приготвяне и хапване!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар