Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди по Провансалски

Скариди по Провансалски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Скариди по Провансалски4 / 4
25/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Ако сте почитатели на морските дарове, скаридите по Провансалски определено ще ви харесат"

Необходими Продукти

  • скариди - 16 бр. (едри, размер 16/20)
  • бяло вино - 200 мл
  • пасата - 100 мл (настъргани пресни домати)
  • зехтин - 50 мл (студено пресован)
  • чесън - 4 - 5 бр. скилидка
  • багета - 1 бр.(или 6 бр, филийки хляб)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • босилек
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите по провансалски са една нежна комбинация от скариди, запържени в зехтин с чесън, домати с босилек и поднесени с багета.

Измиваме добре скаридите.

В тиган се загрява зехтинът и нарязаните скилидки чесън и на умерен огън се запържват за минута.

Добавят се скаридите и щом съвсем леко се позапържат, се прибавят виното и доматеният сос пасата с малко босилек и магданоз.

Готви се, докато скаридите порозовеят от всички страни - около 8-10 минути и сосът се сготви.

Скаридите по провансалски са истински съвършен баланс от вкусове!

Тези скариди в сос се поднасят с нарязана на филийки багета.

Приятно приготвяне и хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: