Картофена супа без лук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофена супа без лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"А има хора, на които лукът дразни стомаха, за тях препоръчваме тази ароматна супичка без лук"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • масло - 4 с.л.
  • джоджен - 5 стръка
  • целина - 5 стръка
  • вода - 1.600 мл топла
  • кисело мляко - 200 г
  • копър - 5 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете и нарежете картофите, морковите и чушката на малки кубчета.

В тенджерата, в която ще варите супата, разтопете маслото и прибавете нарязаните картофи и моркови, пържите за около 5-6 минути, като периодично бъркате.

Прибавете нарязаните целина, джоджен и чушка, разбъркайте и налейте топлата вода, варите до готовност на картофите и морковите.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, прибавете разбитото много добре кисело мляко и нарязания на ситно копър.

След като картофената супа поври около 3 минути, премахнете тенджерата от котлона и оставете при затворен капак, за да се задуши картофената супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: