Картофена супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Картофена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • бекон - 8 тънки резени
  • лук - 200 г, нарязан
  • картофи - 450 г, на кубчета
  • бульон - 275 мл, пилешки
  • прясно мляко - 600 мл
  • копър - 1 ч.л., сух
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се сотира и се отцежда върху кухненска хартия. Лукът също се сотира, докато си промени цвета. Прибавят се картофите и достатъчно вода, за да ги покрие.

Готвят се около 20 мин., или докато картофите омекнат. Разбърква се, прибавя се пилешкият бульон и прясното мляко.

Поръсва се със солта, черният пипер и копърът. При сервиране се поръсва с нарязания на малки парченца бекон. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: