Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с ориз, стафиди и орехи

Пълнени чушки с ориз, стафиди и орехи

Пълнени чушки с ориз, стафиди и орехи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Едни по-различни пълнени чушки, които впечатляват с ароматната си безмесна плънка"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • стафиди - 1, 2 пакет
  • орехи - за поръсване смлени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • риган
  • магданоз
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се срязват на две половини и почистваме от семената.

В загрято олио запържваме нарязан лук и морков. Когато омекнат, се сипва оризът, разбърква се, докато смени цвета си, и добавяме настърган домат, червен пипер и наливаме малко вода.

Овкусва се на вкус със сол и останалите подправки. Добавят се стафиди и сваляме от котлона, когато плънката е гъста и оризът е набъбнал.

Нареждат се чушките в тава, с лъжичка се пълнят със сместа от ориз и стафиди и поръсваме със смлени орехи.

В тавата се налива 1 пръст вода и малко олио, разпределя се, ако има останал ориз, и печем пълнените чушки в загрята фурна до готовност на ориза.

Сервираме пълнените чушки с ориз, стафиди и орехи поръсени с нарязан магданоз и част от плънката в тавата.

Вкусно за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: