Начин на приготвяне
Почистете чушките от семената, измийте кафявия ориз през няколко води и нарежете лука и морковите на дребни кубчета.
Сипете олио и зехтин, равни количества и задушете лука, морковите и ориза. Добавете една чаша вода и оставете да къкри с капак, след което добавете нарязаните гъби и стафиди.
Овкусете с подправките и зеленчуковата подправка, сол може да не добавяте защото подправката е солена.
Със задушената плънка напълнете чушките, а останалата плънка разпределете около чушките.
Сипете вода до половината на пълнените чушки и поръсете с малко сол, печете в умерена фурна до запичане.
Това е чудна празнична рецепта с богат вкус и аромати, която ще се хареса на всекиго.
Постните пълнени чушки с гъби и орехи са готови.
Коментари