Начин на приготвяне
Кускусът е любимо вариво и закуска от детството, особено когато сме го хапвали със сирене и захар, но в модерното съвремие е едно чудесно допълнение към пълнените чушки, като според мое мнение е по-вкусен от ориза.
Предлагам ви да опитате тази чудесна и интересна рецепта, от която вие и вашите гости ще си оближете пръстите!
Измиваме добре чушките и внимателно ги нарязваме по дължина, така че да могат да се напълнят. Отстраняваме семената им, но запазваме дръжките. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на средно загрят котлон в тенджера заедно с маслото, докато омекне.
Заемаме се с накисването на кускуса. Слагаме 300 мл вода да заври в малка тенджера, добавяме щипка сол и отстраняваме от огъня. В нея изсипваме кускуса и го оставяме да набъбне за няколко минути.
След като кускусът омекне добре, към него добавяме стафидите, които можем да нарежем на ситно предварително или да ги оставим цели.
Добавяме малко олио, червен и черен пипер. Слагаме и запържения в маслото лук. Разбъркаме сместа и с нея пълним чушките. Подреждаме ги в намаслена тава и ги печем в предварително загрята на 200 °C фурна за около 40 минути.
Преди да станат напълно готови, ги поръсваме апетитните пълнени чушки с настъргания кашкавал отгоре и изпичаме още малко, докато покафенее. Сервираме пълнените чушки с кускус и стафиди топли.
Да ви е сладко!