Начин на приготвяне
Мекото масло се разбива с 200 г от захарта на крем.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци и жълтъците се прибавят един по един. Смесват се лешниците и какаото и се прибавят към крема.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавя и останалата захар, като продължава да се разбиват около 3 мин. Внимателно се прибавят към тестото на два пъти.
Форма или тавичка с подвижни стени /около 26 см/ се намаслява с масло и набрашнява.
Тестото се разпределя равномерно и се пече в средата на фурната за около 45 мин на 170 градуса. Изважда се от фурната и се оставя да изстине във формата.
Шоколадовият сладкиш се сервира със сладко от вишни/боровинки или друг плод и топка разбита сметана.
Шоколадовият сладкиш с лешници е готов.
Източник: Шоколад за модерни хора
Забележка: Този сладкиш няма брашно, то е заместено от смлените лешници.