Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с лешници и шоколадов крем

Чийзкейк с лешници и шоколадов крем

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Чийзкейк с лешници и шоколадов крем1 / 2
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
58 мин.
Общо
88 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 1 ч.ч маслени (счукани)
  • лешници - 1/3 ч.ч. (смлени)
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • масло - 1/4 ч.ч. (разтопено)
  • ванилия - 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • ЗА КРЕМА
  • сметана - 2 ч.ч. сладкарска
  • шоколад - 180 г
  • крема сирене - 450 г
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • ликьор - 1/2 ч..ч. от бадеми
  • яйца - 2 бр.
  • какао - за поръсване
  • лешници - за украса, цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се размесват с лешниците, кафявата захар, ванилията и маслото. Сместа се разстила върху дъното на форма и се пече около 8 минути на 180 градуса. След това блатът се охлажда.

Сметаната се загрява и към нея се прибавя надробеният шоколад. Бърка се, докато шоколадът се разтопи и сместа се уеднакви. Разбитото крема сирене се смесва със захарта, нишестето, ликьора и яйцата.

Последна се слага шоколадовата смес и продуктите се разбъркват добре, докато се получи гладък крем. Блатът се намазва внимателно с крема, след което десертът се пече 50 минути на 160 градуса.

Охладеният кейк се оставя в хладилника за няколко часа. Преди сервиране се наръсва с какао и се декорира с лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: