Начин на приготвяне
Бисквитите се размесват с лешниците, кафявата захар, ванилията и маслото. Сместа се разстила върху дъното на форма и се пече около 8 минути на 180 градуса. След това блатът се охлажда.
Сметаната се загрява и към нея се прибавя надробеният шоколад. Бърка се, докато шоколадът се разтопи и сместа се уеднакви. Разбитото крема сирене се смесва със захарта, нишестето, ликьора и яйцата.
Последна се слага шоколадовата смес и продуктите се разбъркват добре, докато се получи гладък крем. Блатът се намазва внимателно с крема, след което десертът се пече 50 минути на 160 градуса.
Охладеният кейк се оставя в хладилника за няколко часа. Преди сервиране се наръсва с какао и се декорира с лешници.