Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в куп със сито и слагаме вътре бакпулвера. В купа слагаме олиото, захарта и ги разбиваме много добре с телена бъркалка или с миксер.
В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Като шупне содата я слагаме вътре в купата. Добавяме какаото и разбъркваме. Почистваме и смиламе лешниците и орехите с машинка.
Прибавяме ядките и разбъркваме добре. Намазваме голяма кръгла тавичка с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Включваме котлона. В касеролка на котлона слагаме бонбоните Лакта и маслото и разбъркваме с лъжица. Трябва да се разтопят добре.
Намазваме със сместа леко изстиналия карамелен сладкиш с топлата смес и разнасяме по цялата повърхност. Оставяме да се втвърди. После режем на парчета. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!