Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Карамелен сладкиш с лешници и орехи

Карамелен сладкиш с лешници и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Карамелен сладкиш с лешници и орехи
Снимка: Марияна
1 / 5
22/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Нямате избор, толкова е вкусен, че на всяка цена трябва да го опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
  • лешници - 1/4 ч.ч.
  • орехи - 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч. тръстикова
  • лакта бонбони - 1 пакетче
  • маргарин - 70 г с масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в куп със сито и слагаме вътре бакпулвера. В купа слагаме олиото, захарта и ги разбиваме много добре с телена бъркалка или с миксер.

В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Като шупне содата я слагаме вътре в купата. Добавяме какаото и разбъркваме. Почистваме и смиламе лешниците и орехите с машинка.

Прибавяме ядките и разбъркваме добре. Намазваме голяма кръгла тавичка с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Включваме котлона. В касеролка на котлона слагаме бонбоните Лакта и маслото и разбъркваме с лъжица. Трябва да се разтопят добре.

Намазваме със сместа леко изстиналия карамелен сладкиш с топлата смес и разнасяме по цялата повърхност. Оставяме да се втвърди. После режем на парчета. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: