Орехов тарт

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Орехов тарт
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Намерете време да приготвите орехов тарт, а след това намерете време и да му се насладите"

Необходими Продукти

  • орехи - 250 г
  • сусам - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 150 г студено
  • яйца - 2 бр. (белтъци и жълтъци отделно)
  • вода - 25 мл студена
  • пудра захар - 70 г
  • захар - 65 г кристална
  • мед - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • шоколад - 30 г черен или млечен
  • ром - 15 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със щипка сол, едната лъжичка от бакпулвера и пудрата захар в купа и към тях нарежете на парченца студеното масло. Втривайте с пръсти до получаване на трохи.

Прибавете жълтъците и водата и обединете трохите в гладко маслено тесто. Оформете го на топка и прибетете в хладилник за 15 минути.

Пуснете фурната да загрява до 180 градуса.

Накълцайте или смелете в блендер на малки парченца орехите и шоколада. Смесете ги с леко разбитите с кристалната захар белтъци, меда, рома, сусам, лимоновия сок и другата лъжичка бакпулвер.

Леко стегналото тесто разточете между два пласта хартия за печене и положете във форма за тарт с диаметър 26 см и падащо дъно за предпочитане. Тестото трябва да покрива стените и дъното плътно.

Сипете ореховата смес върху масления блат и пъхнете ореховия пай в загрятата фурна. Печете тарта 25 минути.

Готовият орехов тарт изчакайте да изстине и поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: