Начин на приготвяне
Пресейте брашното със щипка сол, едната лъжичка от бакпулвера и пудрата захар в купа и към тях нарежете на парченца студеното масло. Втривайте с пръсти до получаване на трохи.
Прибавете жълтъците и водата и обединете трохите в гладко маслено тесто. Оформете го на топка и прибетете в хладилник за 15 минути.
Пуснете фурната да загрява до 180 градуса.
Накълцайте или смелете в блендер на малки парченца орехите и шоколада. Смесете ги с леко разбитите с кристалната захар белтъци, меда, рома, сусам, лимоновия сок и другата лъжичка бакпулвер.
Леко стегналото тесто разточете между два пласта хартия за печене и положете във форма за тарт с диаметър 26 см и падащо дъно за предпочитане. Тестото трябва да покрива стените и дъното плътно.
Сипете ореховата смес върху масления блат и пъхнете ореховия пай в загрятата фурна. Печете тарта 25 минути.
Готовият орехов тарт изчакайте да изстине и поднесете.
Да ви е сладко!