Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с цели ябълки и орехи

Сладкиш с цели ябълки и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Сладкиш с цели ябълки и орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
02/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"А сега подберете най-хубавите дребни ябълки и елате да видите какъв невероятен сладкиш ще приготвим с тях"

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г смлени
  • брашно - 200 г
  • захар - 150 г
  • краве масло - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • за пълнежа
  • ябълки - 6 бр. малки
  • амарети - 100 г (бадемови бисквити)
  • орехи - 50 г счукани
  • захар - 50 г кафява
  • масло - 50 г
  • ром - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото на стайна температура краве масло сложете в купа заедно със захарта. Разбийте с миксер до гладък крем.

Прибавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксер, докато се усвоят добре от масления крем.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Добавете в сухата смес смлените орехи.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и канела.

На малки порции добавяйте от сухата смес в маслената, като бъркате с лъжица до получаване на еднородна смес.

Застелете тава 28/28 см с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

В купа смесете 50 г едро счукани орехи, натрошените бисквити, 50 г леко разтопеното краве масло, 50 г кафява захар, ром и канела. Объркайте продуктите.

Почистете ябълките от семките и издълбайте леко. Напълнете със сместа.

Поставете ги върху ореховия сладкиш.

Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Готовият ябълков сладкиш охладете на решетка и поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Забележка: За този сладкиш с цели ябълки и орехи може да смените бадемовите бисквити с други, комбинацията бадеми и канела не се харесва на всеки, затова преценете сами!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: