Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки, орехи и канела

Сладкиш с ябълки, орехи и канела

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сладкиш с ябълки, орехи и канела
Снимка: Petya Naydenova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Сочните сладкиши са създадени, за да бъдат изядени до последната трохичка"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр. сладки
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • брашно - 300 г
  • захар - 180 г
  • яйца - 4 бр.
  • орехи - 30 г смлени
  • пудра захар - 30 г
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до кремава смес, добавете олиото и прясното мляко. Пресейте брашното, канелата и содата. Добавете ги към яйчената смес и бъркайте до хомогенизиране.

Почистете, обелете и нарежете ябълките на полумесеци. Намажете тавичка за печене с диаметър 28 см с масло и сложете хартия за печене.

Изсипете половината от получената кексова смес, отгоре наредете произволно половината от ябълковите парченца и залейте с останалата смес.

Най отгоре подредете и останалите ябълки, поръсете със смлените орехови ядки и поставете във фурна на 170 градуса за около 45 минути до суха клечка.

Когато сладкишът е готов, оставете го още 10 минути на изключена фурна, след това извадете, охладете и махнете от тавата и хартията. Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар и нарежете на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Перфектно изпълнение! Браво, Сия!
27.04.2016 11:51
1
1