Начин на приготвяне
Нарежете, измийте и подсушете месото. Поставете го в купа и добавете продуктите за маринатата, масажирайте добре късовете месо и оставете настрани за около 30 минути.
Измийте, обелете и нарежете патладжаните на тънки филийки, посолете и оставете настрани за около 30 минути, за да излезе горчивият сок от него.
Почистете лука и го нарежете на полумесеци. Почистете моркова и нарежете на малки ивици. Почистете чесъна и нарежете на ситно, обелете доматите и нарежете на малки кубчета.
В тиган с капак загрейте половината олио и запържете месото от всички страни, за 10 минути до златисто.
В друг тиган загрейте останалото олио и запържете лука до омекване. Добавете морковите и запържете за още 3-4 минути.
Измийте и прецедете нарязания патладжан, прибавете го към зеленчуците и запържвате за още 3-4 минути. Прехвърлете запържения зеленчук при тигана с месото и го поставете на котлона.
Добавете нарязаните домати, чесън и 1 чаша вода, след като заври, посолете на вкус и варите за около 10 минути.
Преди да премахнете ястието от котлона, поръсете с босилек на вкус и нарязания магданоз. Премахнете готовото ястие от котлона и задушете под капак за около 10 минути, сервирайте.