Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ароматно пилешко с ябълки и китайски гъби на сач

Ароматно пилешко с ябълки и китайски гъби на сач

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1981k7246
Ароматно пилешко с ябълки и китайски гъби на сач
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тази рецепта е цветна, ароматна и пълна с вкусове, които ще зарадват всички на масата!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • китайски гъби - 100 г
  • чесън - 3 ск.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • пресен джинджифил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кориандър - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сача на средно висока температура.

Намажете го леко със сусамово олио или растително масло, за да не залепват продуктите.

Нарежете пилешкото филе на малки парчета. Смесете пилешкото с 1 с.л. соев сос, мед и джинджифил.

Оставете месото да се маринова за около 10-15 минути.

След мариноването на пилето следва готвенето.

Запечете пилешкото на сача, докато стане златисто и леко хрупкаво, около 5 минути.

Извадете го и го оставете настрани.

Добавете малко мазнина, ако е необходимо, и сложете чушките, морковите и тиквичките върху сача.

Гответе няколко минути, докато омекнат зеленчуците, но да останат хрупкави.

Добавете гъбите и чесъна и гответе още 2-3 минути.

Прибавете ябълките, които предварително сте нарязали на резенчета, към зеленчуците и гответе още 3 минути, докато започнат леко да се карамелизират.

Върнете пилешкото към зеленчуците на сача. Добавете останалия соев сос, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, за да се смесят ароматите.

Поръсете с пресен магданоз или кориандър и сервирайте ястието директно от сача, докато е топло.

Тази рецепта за ароматно пилешко с ябълки и китайски гъби на сач е цветна, ароматна и пълна с вкусове, които ще зарадват всички на масата! Напомня на пиле по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: