Начин на приготвяне
Загрейте сача на средно висока температура.
Намажете го леко със сусамово олио или растително масло, за да не залепват продуктите.
Нарежете пилешкото филе на малки парчета. Смесете пилешкото с 1 с.л. соев сос, мед и джинджифил.
Оставете месото да се маринова за около 10-15 минути.
След мариноването на пилето следва готвенето.
Запечете пилешкото на сача, докато стане златисто и леко хрупкаво, около 5 минути.
Извадете го и го оставете настрани.
Добавете малко мазнина, ако е необходимо, и сложете чушките, морковите и тиквичките върху сача.
Гответе няколко минути, докато омекнат зеленчуците, но да останат хрупкави.
Добавете гъбите и чесъна и гответе още 2-3 минути.
Прибавете ябълките, които предварително сте нарязали на резенчета, към зеленчуците и гответе още 3 минути, докато започнат леко да се карамелизират.
Върнете пилешкото към зеленчуците на сача. Добавете останалия соев сос, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, за да се смесят ароматите.
Поръсете с пресен магданоз или кориандър и сервирайте ястието директно от сача, докато е топло.
Тази рецепта за ароматно пилешко с ябълки и китайски гъби на сач е цветна, ароматна и пълна с вкусове, които ще зарадват всички на масата! Напомня на пиле по китайски.