Начин на приготвяне
Форма с ринг, добре намаслена с парче масло, покрита с малко брашно, диаметър около 24 см.
Маслото се разбива със захарта до крем. Прибавя се яйцето и ванилина и отново се разбива, докато се приеме. Прибавя се брашното и се омесва грубо тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за около 30-40 минути.
През това време се приготвя пълнежът, като се разбива маслото и пудрата захар до крем. Добавят се яйцата, лимоновата кора, ванилинът и отново се разбива за 30 секунди.
Брашното се смесва с бадемовото брашно и се добавя към маслената смес. Разбърква се с шпатула до крем. Оставя се настрана.
Охладеното тесто се разточва в кръг върху малко брашното, като се посипва и отгоре малко брашно, за да не лепи по точилката. Разточеното тесто се прехвърля във формата, оформя се дъното и се оформя борд, около 3- 4 см. Надупчва се с вилица.
Изсипва се сместа с бадемовото брашно, разпределя се. Сливите се разполовяват и почистват от костилката. Подреждат се върху сладкиша. Посипват се с кафява захар.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 40-50 мин. Охлажда се напълно във формата и след това се изважда. Поръсва се малко с пудра захар.
Източник: Вкусно с Йоли yoli-www.blogspot.ccom