Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват, моркови се обелват и нарязват на кръгчета, зелени домати се нарязват като за салата, чушки на ленти, карфиол на розички, целина на едро и всичко се смесва в голяма тава.
В голям 3-литров буркан сипвам 3 аспирина на прах, налива се оцет, сол, захар, зърна бахар и черен пипер.
С лъжица се разбърква за кратко и пълним буркана с нарязаните зеленчуци догоре. Долива се със студена вода и затваряме с капачка.
Втория буркан приготвяме по същия начин с посочената марината, пълним зеленчуци и доливаме до ръбчето с вода.
Затворените буркани се обръщат всеки ден за 5-6 дни и се оставят на хладно за зимата, докато втаса туршията.