Хепи Скариди

НансиНанси
Новак
32111
Хепи Скариди
Снимка: Нанси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Прекрасен начин да направите бързо вкусни и ароматни скариди, които дълго се помнят, точно като тези в Хепи."

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър - 1 щипка
  • масло - 70 г
  • бяло вино - 70 мл
  • соев сос - 4 с.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скаридите и ги леко запечатваме с масло на тиган до розово златист цвят от двете им страни.

Добавяме малко бяло вино да покъкрят. След като се изпари виното добавям соевия сос, чилито и запържваме за кратко.

Към края добавяме чесъна и копъра, за вкус и аромат. Важното е да се добавят в края, за да могат да запазят същевременно свежестта и вкусовете си!

Поднасяме хепи скаридите с чаша охладена хубаво бяло вино.

Вижте също как да си направите скариди Саганаки или любимите панирани скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: