Пържоли с лук и гъби на фурна

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор278851712
06/10/2019
"Каквото и да ви говорят, пържолите с лук и гъби на фурна винаги са добра идея "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 886
  • Преглеждания за месеца6886
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г (врат)
  • лук - 3 - 4 глави
  • гъби - 250 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - пушен
  • лют пипер - по желание
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържоли. Овкусете ги със сол и черен пипер. Приберете в хладилник за един час.

През това време си пригответе другите продукти. Почистете и нарежете лука на полумесеци, а гъбите на тънки резени. Чесъна само обелете.

Загрейте 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и запечете пържолите за кратко, докато се образува коричка. Подредете ги на дъното на йенски съд.

В същия тиган поръсете 1 ч.л. захар. щом започне да се карамелизира, добавете лук. Първоначално не го бъркайте. Щом промени цвете си, разбъркайте и оставете на котлона за 2-3 минути.

Върху пържолите сложете нарязаните гъби. Поръсете с подправките и сол на вкус. Добавете скилидките чесън. Най-отгоре сложете карамелизиран лук.

Полейте с виното и още малко олио. Сложете капака на йенския съд и поставете в студена фурна, която включете на 220 градуса. Печете пържолите с лук и гъби на фурна около час и половина.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар