Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на пържоли.
Пригответе марината, като в купа смесите бялото вино, лимоновия сок, подправката за пиле и щипка сол.
Разбъркайте я добре и оваляйте в нея пилешките пържоли. Оставете ги да престоят така около 30 мин. за да поемат ароматите и да се овкусят.
След това загрейте в тиган олиото и маслото, и в него запържете пържолите от двете страни за по 1-2 минути.
Извадете ги и ги подредете в тавичка.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете за около 3-4 минути в останалата мазнина, в която пържихме пържолите.
Поръсете го с черен пипер на зърна, сол на вкус и остатъка от маринатата, в която бяха потопени пържолите.
Разбъркайте добре и разпределете лука между пържолите в тавичката.
Налейте около 300 мл топла вода и сложете ястието в загрята фурна.
Печете на 220°С за около 50 минути.
Сервирайте готовите пилешки пържоли с лук на фурна, докато са още топли.
Добър апетит!