Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки пържоли. Овкусете ги със сол и черен пипер. Приберете в хладилник за един час.
През това време си пригответе другите продукти. Почистете и нарежете лука на полумесеци, а гъбите на тънки резени. Чесъна само обелете.
Загрейте 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и запечете пържолите за кратко, докато се образува коричка. Подредете ги на дъното на йенски съд.
В същия тиган поръсете 1 ч.л. захар. щом започне да се карамелизира, добавете лук. Първоначално не го бъркайте. Щом промени цвете си, разбъркайте и оставете на котлона за 2-3 минути.
Върху пържолите сложете нарязаните гъби. Поръсете с подправките и сол на вкус. Добавете скилидките чесън. Най-отгоре сложете карамелизиран лук.
Полейте с виното и още малко олио. Сложете капака на йенския съд и поставете в студена фурна, която включете на 220 градуса. Печете пържолите с лук и гъби на фурна около час и половина.
Добър апетит!
Коментари