Начин на приготвяне
Посоляваме и подправяме пържолите, след което ги начукваме от двете страни. Покриваме ги и ги прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Загряваме олиото в тигана на средно силен котлон. Овалваме всяка пържола в брашното, изтупваме за да изпадне излишъка и пържим по 2-3 минути от двете страни.
Гъбите измиваме и нарязваме на филийки. Лука нарязваме на полумесеци.
Нареждаме в тавата пържолите плътно една до друга. Върху тях разпределяме лука а върху лука разпределяме гъбите. Посоляваме на вкус.
Горчицата размиваме в 200 мл вода и изливаме върху пържолите.
Слагаме по малко масло на всяка пържола ( вижте в галерия ). Покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем пържолите в загрята на 180 градуса фурна за 90 минути. После махаме фолиото и печем още 30 минути.
Сервираме пържолите с гъби топли с подходяща гарнитура и чаша червено вино.
Коментари