Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни пържоли с гъби на фурна

Сочни пържоли с гъби на фурна

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Сочни пържоли с гъби на фурна
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 5
27/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Сервираме пържолите топли с подходяща гарнитура, чаша червено вино, прекрасно настроение и добри приятели!"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - 6 бр.
  • гъби - 450 г
  • лук - 2 големи глави
  • горчица - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 30 г
  • брашно - за овалване
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • смлян кимион - 1/2 ч.л.
  • олио за пържене - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме и подправяме пържолите, след което ги начукваме от двете страни. Покриваме ги и ги прибираме в хладилника за 2-3 часа.

Загряваме олиото в тигана на средно силен котлон. Овалваме всяка пържола в брашното, изтупваме за да изпадне излишъка и пържим по 2-3 минути от двете страни.

Гъбите измиваме и нарязваме на филийки. Лука нарязваме на полумесеци.

Нареждаме в тавата пържолите плътно една до друга. Върху тях разпределяме лука а върху лука разпределяме гъбите. Посоляваме на вкус.

Горчицата размиваме в 200 мл вода и изливаме върху пържолите.

Слагаме по малко масло на всяка пържола ( вижте в галерия ). Покриваме тавата с алуминиево фолио.

Печем пържолите в загрята на 180 градуса фурна за 90 минути. После махаме фолиото и печем още 30 минути.

Сервираме пържолите с гъби топли с подходяща гарнитура и чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Със сигурност ще се получат добре, но с чесъна какво стана?
03.01.2024 14:56
1
1
Покажи всички подкоментари