Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Бабиния боб с наденица

Бабиния боб с наденица

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Бабиния боб с наденица2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Порастваш, когато разбереш, че нищо не може да се сравни с вкуса на бабиния боб с наденица, и ти става едно такова - хем хубаво, хем мъчно"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г зрял
  • наденица - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 2 гл.
  • домати - 2
  • сол
  • джоджен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 1 час, след това се слага да се вари.

Обелват се и се нарязват доматите, след което се добавят. Оставя се да се готви на слаб огън.

През това време се пече наденицата.

Прави се запръжката - в тиган се задушава нарязаният лук, добавя се червеният пипер и след което се разбърква добре и брашното.

Добавя се наденицата, джодженът.

Оставя се бобът с наденица да ври още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: