Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Супа от лапад и тиквички

Супа от лапад и тиквички

Супа от лапад и тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
08/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 1 - 2 глава
  • моркови - 1 бр. настърган
  • картофи - 1 средно голям
  • тиквички - 1 бр.
  • лапад - 1 ч.ч. замразен
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • ориз - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците, картофи, лук и моркови се обелват и нарязват на кубчета, морков се рендосва на едро ренде.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук и настърган морков, докато добие златист цвят олиото. Добавяме картофи и тиквички на кубчета, за минута се разбъркват и наливаме гореща вода около 1.500 мл.

Когато заври, се прибавя нарязан замразен лапад и три супени лъжици ориз.

Овкусява се на вкус със сол и черен пипер. Оставя се на тих огън да се готви до готовност на ориза.

Сваля се лападената супа и прибавяме нарязан магданоз.

Приготвя се застройка от разбит жълтък и кисело мляко, смесваме с черпак-два от бульона и наливаме в тенджерата при останалата супа от лапад и тиквички.

Много е вкусна тази супа за обяд или вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: