Начин на приготвяне
Тиквичката и картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубченца.
Морковът се настъргва на ренде или също се нарязва на ситно.
На дъното на тенджера се разтопява маслото и в него за кратко се задушават нарязаните на парченца лук и чесън.
Може да се добави малко олио.
Прибавят се тиквичките, картофите и морковите. Разбърква се добре и зеленчуците се задушават още няколко минути. Долива се гореща вода и супичката се вари да готовност. Овкусява се със сол и черен пипер.
Когато зарзаватът се свари, зеленчуковата супа се застройва. За тази цел яйцето се разбива с киселото мляко. Към тях на няколко пъти се добавя от бульона, разбърква се добре и се връща в супата с тиквички.
Готовата супа от тиквички с картофи се отстранява от котлона и към нея се прибавя нарязан на ситно копър.