Начин на приготвяне
Измиват се зеленчуците, картофи, лук и моркови се обелват и нарязват на кубчета, морков се рендосва на едро ренде.
В тенджера се загрява олио и запържваме лук и настърган морков, докато добие златист цвят олиото. Добавяме картофи и тиквички на кубчета, за минута се разбъркват и наливаме гореща вода около 1.500 мл.
Когато заври, се прибавя нарязан замразен лапад и три супени лъжици ориз.
Овкусява се на вкус със сол и черен пипер. Оставя се на тих огън да се готви до готовност на ориза.
Сваля се лападената супа и прибавяме нарязан магданоз.
Приготвя се застройка от разбит жълтък и кисело мляко, смесваме с черпак-два от бульона и наливаме в тенджерата при останалата супа от лапад и тиквички.
Много е вкусна тази супа за обяд или вечеря!