Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирана кладница за мезе

Панирана кладница за мезе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Панирана кладница за мезе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Докато стане готово основно, сервирайте апетитното мезе от панирана кладница на своите гости"

Необходими Продукти

  • кладница - 250 грама
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • яйца - 2
  • чесън - 2 щипки на прах
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно гъбите с помощта на леко навлажнена кърпа. Отрежете пънчетата, защото са жилави и няма да се използват. След това ги поръсете с пипер и сол.

Пригответе яйцата за панировката. Разбийте ги с щипка сол. В отделна чиния смесете брашно с чесън на прах.

Оваляйте гъбите в брашно, след това потапяйте в яйцето и ги изпържете в загрята мазнина до получаване на хубав златист загар.

Панираните гъби отцеждайте върху кухненска хартия, която ще абсорбира излишната мазнина.

Получава се страхотно мезе, опитайте.

Панираната кладница за мезе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: