Варено жито с прясно мляко и плодове

TemenuzhkaTemenuzhkaНовак514
12/10/2019
"Вареното жито не е просто десерт или нещо, което се раздава за помен - това е страхотен начин да започнеш деня и да се заредиш с енергия "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме житото за около 20 минути в приблизително 1 литър вода.

След като житото се разпука, махаме от котлона и оставяме за 30 минути да се доразтвори и омекне.

После го прецеждаме от водата и добавяме маслото, захарта, сушените плодове, които сме наситнили предварително, и смлените орехи (може да ги заменим и с други ядки, каквито имаме под ръка).

Разбъркваме и наливаме млякото с разтворена в него ванилия.

Слагаме пак на котлона и варим, докато получим желаната гъстота.

Сервираме вареното жито в малки охладено в малки купички.

Гарнираме варено жито с прясно мляко и плодове с малинки/къпинки/боровинки или друг пресен плод по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар