Пиле лучник

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
03/07/2013
"И както може сами да се досетите по името, това е едно много вкусно ястие, което ние препоръчваме на всички от сърце "
Приготвяне45 мин.
Готвене80 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 093
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от пресятото брашно, содата, малко сол и вода. Полученото тесто разточете на 2 по-дебели листа - единият да е по-малък, за отгоре.

задушете до омекване в мазнината накълцания лук, а след това добавете измития ориз, нарязаните ситно копър и чубрица, червен пипер и малко сол на вкус.

В намазнена тава сложете по-големия разточен лист - краищата му трябва да увиснат извън тавата. Разпределете плънката с ориз, отгоре порционираното пиле, което по желание може да обезкостите предварително. Прегънете навътре краищата на листа и покрийте с втория лист тесто. Притиснете леко краищата.

Намажете пилето лучник с мазнина и сложете да се изпече в средно силна фурна. Поднесете ястието със салата по избор.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар