Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Традиционна паеля с морски дарове

Традиционна паеля с морски дарове

Традиционна паеля с морски дарове
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"А само ако знаете как ухае - няма да искате да погледнете друга паеля освен тази"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 кг
  • морски дарове - 1 пак. микс замразен
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 1 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • шафран
  • сол
  • рибен бульон - 2 р
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете зехтина в тавата за паея и го загрейте.

Добавете пакета замразен морски микс и запържете.

Настържете домата и чесъна. Дръпнете морските дарове по краищата на тавата и сложете в средата рендосаните домати и чесън.

Изчакайте леко да се запържат и добавете червения пипер. След една минута налейте вода.

Посолете и натрошете бульона. Изчакайте да заври и варете 10 минути.

Добавете шафрана, а малко след това и ориза. Намалете котлона на минимум и изчакайте да изври водата напълно.

Изключете и махнете от котлона. Покрийте с капак и оставете за пет минути така.

Сервирайте веднага традиционната паеля!

*Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#330139
Потребител#330139
Съжалявам, че трябва да напиша подобен коментар, но рецептата е меко казана безумна и не заслужава да й се обърне никакво внимание!
"ориз - 1/2 кг", "След една минута налейте вода." - колко вода препоръчвате за това количество ориз?!?
"1 пак. микс замразен" - какви морски дарове има в пакета, който използвате? Колко грама пакет използвате?!?
"рибен бульон - 2 р", "Посолете и натрошете бульона" - Вие сериозно ли ли препоръчвате кубчета бульон?!?
"шафран" - колко шафран, може Вашата рецепта да е с 10-12 гр. от тази подправка (това е с доза ирония, надявам се никой от четящите тук да не сложи 10-12 гр. шафран)?!?
04.08.2024 19:05
2
Габриела
Габриела
Страхотна рецепта!
Получи се много вкусно! :)
15.10.2019 11:14