Начин на приготвяне
Почистете и измийте лещата много добре, поставете я в тенджера със студена вода.
Добавете 1 глава ситно нарязан лук, дафиновите листа и нарязаните моркови, магданоз и целина, варите до готовност (омекване) на лещата.
Лещата трябва да е гъсто сварена с много малко чорбичка.
В тенджера нагрейте олиото и добавете ситно нарязаната втора глава лук и нарязаните на ивици червени чушки, пържите до омекването им.
Прибавете обелените и нарязани на ситно домати и ситно нарязания чесън, варите сместа за около 5 минути и прибавете сварената леща, разбъркайте.
Посолете на вкус и поръсете с мащерка на вкус, след като лещата яхния поври още 5 минути, вашата леща по градинарски е готова.
Премахнете тенджерата от котлона. Оставете под затворен капак да се задуши за 10 минути, след което сервирайте.
Коментари