Начин на приготвяне
За блата смелете бисквитите с половината орехи и смесете с разтопеното масло и едно разбито яйце.
Разпределете сместа на тънък , равномерен пласт във кръгла форма с падащо дъно - 26 см диаметър.
Изпечете блата за 10 -12 минутки в предварително загрята на 180 градуса фурна.
През това време разбийте 3 яйца със 6-7 с.л. захар (добре пълни, с малко връхче).
Добавете крема сиренето и фино настърганата лимонова кора и доразбийте до гладка пухкава текстура.
Измийте, разполовете и махнете костилките от сливите. Нарежете ги на много тънки полумесеци и подредете върху готовия блат като заделите парченца и за украса.
Разпределете и остатъка от орехите.
Залейте със чийзсместта и пъхнете отново във фурната на същата температура.
Печете сладкиша 20 минути или докато хване красива златиста коричка.
Когато изстине, украсете сладкиша със сини сливи и орехи със заделените парченца сливи и поднесете.
Да ви е сладко!