Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и една равна чаена лъжичка бакпулвер.
Добавете захарта, нарязаното на парчета студено краве масло, 1 яйце, два жълтъка и настърганата лимонова кора.
Замесете меко тесто. Направете го на топка, загънете в парче найлон и приберете в хладилник за 30 мин.
Докато тестото се охлажда, нарежете ябълката на малки парченца. Сложете я в малка тенджерка, добавете една супена лъжица вода и 150 г кайсиев мармалад.
Сложете съда на котлона и сварете до омекване на ябълката или около 10 мин.
Ако ябълката е по-кисела, може да добавите малко захар. Охладете плънката.
На набрашнена повърхност разточете тестото. С формичка сърце изрежете бисквитките. Върху някои сложете по чаена лъжичка от плънката с с друга похлупете. Натиснете краищата с вилица за да затворите добре.
Наредете бисквитките в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга.
Изпечете ябълковите сладки на 170°C в предварително загрята статична фурна за около 10 мин.
Охладете бисквитките ябълково сърце на решетка.
Да ви е сладко!
Коментари
Благодаря за рецептата :)