Начин на приготвяне
Ако ви е омръзнало така познатото руло Стефани, ето един малко по-различен вариант на месно руло, който е невероятно сполучлив и вкусен.
На първо място, омесете хубаво каймата, като сложите към нея всички сухи подправки, солта, ситно скълцаните лук и магданоз и яйцето.
Оставете в хладилник за 1-2 часа и след това добавете содата, угасена в цеденото кисело мляко. Отново приберете за час на хладно, за да стегне.
От млякото каймата ще стане леко лепкава, но това не е проблем.
Вземете лист хартия за печене, разстелете го и го намазнете обилно с олио. С хубаво намазнени ръце разпределете каймата върху хартията равномерно във форма на правоъгълник. Пластът не трябва да е нито прекалено дебел, нито прекалено тънък.
Положете червените чушки, добре почистени и сцепени и разгърнати по цялата повърхност на каймата.
В средата по дължина наредете ивица от яйцата нарязани на четвъртинки и топеното сирене.
Посолете леко плънката и завийте на руло, подхващайки от по-дългата част хартията и сгъвайки навътре.
В двата края затворете, за да не излиза плънката при печене.
Хванете краищата на хартията и преместете рулото от кайма в тавичка. Запечатайте отново с хартията и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час или докато забележите, че започва да се образува лек загар.
Тогава отвийте и увеличете фурната на 200 градуса, като продължите готвенето до хубава златиста коричка.
Готовото месно руло с плънка оставете да почине 10 минути, след като е готово. Най-добре да го завиете отново с хартията, аз понякога слагам и кърпа отгоре.
Поднесете месното руло с яйца, топено сирене и чушки топло с гарнитура от картофки, свежа салата или подходящ сос.
Добър апетит!