Сочно месно руло

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Сочно месно руло
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Изключително сочно свинско руло, за което бихме могли да изпеем хвалебствена песен, но устата ни е пълна"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - около 1, 7 кф без кост
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • Марината
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • розмарин
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • печурки - 200 г гъби
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката запържете настъргания морков, лука, нарязан на ситно, и гъбите, нарязани на филийки. Овкусете с подправките, отстранете от котлона и добавете нарязаните кисели краставички.

За рулото измийте и почистете месото, изтънете го леко с чукче, направете плитки разрези с остър нож. Разстелете плънката върху месото, завийте на руло и завържете на няколко места с конец.

Смесете всички продукти за пастата за овкусяване и намажете обилно рулото от всички страни.

Сложете в в тавичка, сипете виното, завийте с фолио и печете около час.

Отстранете фолиото и печете соленото руло още 10-15 минути, докато придобие хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: