Начин на приготвяне
1 кубче бульон се разтваря в 200 мл гореща вода. В него се накисва 125 г /1 филия/ хляб.
Моркова се настъргва, празът се реже на филийки, чесънът се счуква. Зеленчуците се задушават с 2 с.л. вода на огън.
След като изври водата, се прибавя маслото и се оставя да поври още 5-6 мин. Добавя се черен пипер.
Каймата се омесва с хляба, напоен с бульона, прибавят се яйцата и чубрицата и 1 с.л. коняк.
Намазва се форма за кейк и се изсипва половината от приготвената кайма, върху нея се нарежда плънката от зеленчуци и се покрива с другата част от каймата.
Полива се с виното и се нареждат парчета от пушения бекон.
Соленото руло се пече на 180 градуса за около 30 мин.
Покрива се с фолио за печене и се изпича още 15 минути до готовност.
Месното руло по Виенски е много вкусно!