Яйчено-месно руло

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • майонеза - 250 г
  • чедър - 300 г настърган
  • пармезан - 120 г
  • кайма - 700 г
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата хубаво, след това прибавяте майонезата и след като разбъркате хубаво прибавете и настъргания чедър.

Вземете тава и в нея сложете хартия за печене, която да покрива и страниците. Изсипваме сместа и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 мин. Оставяме го малко да се охлади.

През това време нарежете лука на ситно и го смесете с каймата и черния пипер, ако искате сложете и сол, но по принцип каймата е солена и аз не слагам.

Когато се е охладил блатът го сложете на домакинско фолио, като внимавате да не го счупите и върху него разстелете равномерно каймата.

След това навийте внимателно на руло и сложете на хартия за печене в тава отново загряна фурна на 190 градуса за 35 мин.

Оставете малко да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: