Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Критски брускети с домати и сирене (Ntakos)

Критски брускети с домати и сирене (Ntakos)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Критски брускети с домати и сирене (Ntakos)
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
16/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"А брускетите са перфектни за закуска, предястие или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • пълнозърнест хляб - 2 - 3 бр. препечен, сухари
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 100 г фета или друго
  • босилек - щипка за предпочитане пресен
  • маслини - 20 г Каламата
  • копър - щипка
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препичаме филийките на грил тиган или скара.

След като сме препекли пълнозърнестия хляб, нарязваме доматите на дребни кубчета.

Слагаме върху филийките /може и чабата да използвате за целта/, след което натрошаваме сирене отгоре на доматите и слагаме няколко маслини каламата.

Поръсваме с босилек, в моя случай сух, но е за предпочитаме да е пресен, и малко копър отгоре.

Следва да залеем със зехтин екстра върджин отгоре.

Тези гръцки брускети, типични за Крит, известни и като Dakos, Koukouvagia са невероятно вкусно предястие за всеки повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: