Пилешки хапки ала Хепи

16/10/2019
"Поканете приятели на пилешки хапки, но не в Хепи, а у дома, където е по-уютно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 347
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • за месото
  • пилешки гърди - 500 г
  • гъби - 400 г
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • още
  • брашно за овалване
  • за картофеното пюре
  • картофи - 800 г
  • прясно мляко - 150мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тигана с малко олио.

Добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Изчакайте леко да омекнат и сложете соевия сос.

Налейте една кафена чашка вода. Сложете сол, черен пипер и варете на тих котлон до готовност на месото. Изключете и заделете.

Направете картофеното пюре, като първо сварите картофите в малко вода.

Изцедете водата и сложете в купа. Добавете кравето масло, прясното мляко и подправките. Намачкайте картофите с преса за картофи.

В чиния сложете малко от пюрето в кръг, а в средата - от пилешките хапки.

Настържете кашкавал и сервирайте вашите пилешки хапки ала Хепи.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
11.04.2020 20:40
Много вкусна рецепта, комбинацията пиле, гъби соев сос е просто вълшебна.
0
0